Васил Велев съобщи тревожна новина за страната. Имаме забавяне на икономиката,

...
Васил Велев съобщи тревожна новина за страната. Имаме забавяне на икономиката,
Коментари Харесай

Тревожна новина от Васил Велев за икономиката

Васил Велев заяви тревожна вест за страната. 

" Имаме закъснение на стопанската система, това е реалност, който регистрира и статистиката. Не единствено на месечна база, към този момент и на годишна база се регистрира спад в промишлеността, регистрира се спад в експорта. Затова прогнозата за Брутният вътрешен продукт за 2023 година е 1%, от МФ предвиждат 1,8% растеж на Брутният вътрешен продукт ", обясни в предаването „ РеВизия ” по NOVA NEWS ръководителят на АИКБ.
-->
„ Последните два месеца имаме цени под 200 лева за мегават час, което прави обезщетенията за момента ненужни, само че в случай че гледаме упованията за придвижването на цените на пазара, не всичко е толкоз розово. Очакванията за последното тримесечие на тази година и за идната година са за към 300 лева за мегават час, напомням, че преди повишаването цената беше към 112 лева за мегават час ”, изясни представителят на работодателите. Той е безапелационен: „ Няма помощ за бизнеса, от бизнеса е надвзето с 4,5 милиарда лв. ”.

Относно корпоративния налог той изясни, че този налог е на необятна основа и е доста събираем. Това било причина да не утвърждава мнението на синдикатите, които желаят покачване на корпоративния налог.

" Ние губим по към 50 000 души годишно по демографски аргументи. При последните 2 преброявания за 10 година сме изгубили към 800 000 души, което прави по 80 000 души годишно ", сподели Васил Велев във връзка намаляването на вложенията и на популацията в страната.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР